Over ons

Seniorweb landelijk.
SeniorWeb is als landelijke vereniging opgericht in 1996. De vrijwilligers van SeniorWeb worden Ambassadeurs genoemd. Inmiddels heeft SeniorWeb landelijk ruim 3000 Ambassadeurs. Op de website van Seniorweb landelijk kunt u veel nuttige informatie en bruikbare tips vinden. U kunt ook lid worden van het landelijke Seniorweb . Let op: dit is wat anders dan deelnemer worden van het Seniorweb Landsmeer. Wij leggen u graag uit in een persoonlijk gesprek wat de verschillen zijn.

Seniorweb Landsmeer.
Seniorweb Landsmeer, afgekort tot SWL, is een zelfstandig leercentrum gestart in 1997 met het geven van cursussen en is daarmee een van de oudste leercentra in ons land. Ons Landsmeerse team bestaat uit ongeveer tien enthousiaste vrijwilligers die de cursussen, de techniek en de administratie verzorgen. En uiteraard aanwezig zijn op het wekelijkse inloopspreekuur en op de maandelijkse themamiddag.

Doelstelling.
De doelstelling van SeniorWeb is om senioren, die niet met de computer tablet of smartphone zijn opgegroeid, vertrouwd te maken met de computer en internet. De kracht van SeniorWeb is dat alle cursussen  worden verzorgd door vrijwilligers die zelf ook senior zijn. Dit betekent dat zij zich kunnen verplaatsen in de wijze waarop senioren aankijken tegen het omgaan met de computer.